Първоначално публикувано от Doomguy
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Смяна ангренажен ремък 166 2.5?
Collapse
X
-
Няма развитие по темата.Два телефонни разговора при които ме уведомиха че се работи по колата но проблемът още не е открит.Проверяват бобини тоци ,клапани/вероятно ще мерят компресия/- исках да се направи още в началото.днес това се е направило за 456.За 123 още не беше направено.Утре като се чуем с тях ще разбера.До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6
Comment
-
На какъв пробег е този двигател? Знае ли се колко е минал на газ? Разходът на масло как е?
Замерването на компресията ще е добър ориентир.
Подобни на описаните проблеми ми са се случвали (с друга марка) от запушен катализатор. Възникна ей така изведнъж.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНа какъв пробег е този двигател? Знае ли се колко е минал на газ? Разходът на масло как е?
Замерването на компресията ще е добър ориентир.
Подобни на описаните проблеми ми са се случвали (с друга марка) от запушен катализатор. Възникна ей така изведнъж.
---------- Post added at 18:56 ---------- Previous post was at 18:55 ----------
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеЗа N-ти път да питам, с пети ли е зацепвана колата или не?До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6
Comment
-
Първоначално публикувано от plamenp59 Покажи съобщениеАми отговорих ти колега.Според сервиза е с пети ама не пускат вътре.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеАз съм виждал пети, но не знам за какъв мотор са.До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6
Comment
-
Първоначално публикувано от plamenp59 Покажи съобщениеЩе видим какво ще стане.Утре пак ще се чуем с Петър по обед. Днес го попитах по телефона наистина ли са го правили с пети на което отговори утвърдително.Нищо не знам и чакам кога ще обяви че са приключили с ремонта за да отида и разбера какво е направено.После най вероятно към София в Екстрийм сервиз за проверка и евентуален ремонт.Натам вървят нещата.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
За мен Петър е изключително коректен. Там ми смениха съединителя, получих гаранция, няколко по дребни ремонта, защото ме домързя да си ги правя сам
Може.Но помня когато бях млад и се занимавах с монтьрлък че ако прехвърля зъб ,двигателя ставаше тромав.зъб напред аванса чукаше.Но ако станат два зъба гърмеше в испускателните колектори като луда.Сега гърми и при всяко форсиране дава грешки на единия или другия ред цилиндри.Аз се притеснявах от слабо доловимо претрисане на мотора едвам доловимо на волана при празен ход до като чакам светофарите което на газ не се и усещаше, след яко каране правех диагностика почти всеки ден от последната седмица тъй като тогава сложих ГИ и нито веднъж не даде грешка а сега форсираш и четеш на поразия.До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6
Comment
-
Първоначално публикувано от plamenp59 Покажи съобщениеМоже.Но помня когато бях млад и се занимавах с монтьрлък че ако прехвърля зъб ,двигателя ставаше тромав.зъб напред аванса чукаше.Но ако станат два зъба гърмеше в испускателните колектори като луда.Сега гърми и при всяко форсиране дава грешки на единия или другия ред цилиндри.Аз се притеснявах от слабо доловимо претрисане на мотора едвам доловимо на волана при празен ход до като чакам светофарите което на газ не се и усещаше, след яко каране правех диагностика почти всеки ден от последната седмица тъй като тогава сложих ГИ и нито веднъж не даде грешка а сега форсираш и четеш на поразия.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеТози двигател ми е непознат, но би трябвало при това положение да си проверят първо зацепването, преди да правят други неща, такава е логиката, ако са имали съмнения сигурно са го направили, колата ти е от доста време там, това все пак е някакъв двигател, не е нещо свръх технологично, смяната на ремък е рутинна процедура, какво като е Алфа. Често минавам от там и винаги има коли, не е като да нямат опит и да правят по две коли на месец. Дано скоро ти оправят колата и не се налага да търсиш други сервизиДо тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеТи споделили с тях тези си съмнения?До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6
Comment
-
Първоначално публикувано от plamenp59 Покажи съобщениеПреди два часа като говорихме по телефона отново го попитах дали са ползвали пети.Не вярвам човек като него да не се светне защо го питам именно за зацепването на ангренажа.На монтьр ли да обяснявам кое колко оборота прави и какво е ДВГ отто.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment